In 2021 bestaat PortAgora 40 jaar! PortAgora is ontstaan uit stichting Tilburg helpt Polen en later Oost Europa Centrum, gefuseerd met stichting Tilburg Tuzla.

PortAgora is begin jaren ’80 ontstaan als organisatie die humanitaire hulp verleende aan mensen in Oost- en Zuidoost-Europa. Destijds werden goederen ingezameld om deze te verkopen en de opbrengst ervan te investeren in goede-doel projecten aldaar. In de afgelopen jaren is de nadruk komen te liggen op het kringloopwarenhuis als middel om mensen een plek te bieden voor passend werk en als middel om de circulaire economie in Tilburg te stimuleren. Tilburg streeft ernaar een afvalloze stad te zijn; PortAgora kan en wil daar een bijdrage aan leveren.

PortAgora omschrijft haar MISSIE als volgt:
PortAgora biedt betekenisvol werk voor mensen wiens talent tot ontwikkeling kan komen in een veilige én uitdagende omgeving. Dat doen we door gebruikte goederen een tweede leven te geven, waarmee we bijdragen aan de circulaire economie, hetgeen in toenemende mate bijdraagt aan een verdienmodel.

Er werken momenteel 2 betaalde medewerkers (1 fte) en een grote diversiteit aan vrijwilligers (ongeveer 50 mensen), die bij PortAgora een plek vinden waar ze zichzelf kunnen zijn en vanuit waar ze een zinvolle bijdrage aan de samenleving kunnen leveren.

Het bestuur van PortAgora wordt gevormd door:

  • Veerle Slegers, voorzitter
  • Pieterjan Vriens, penningmeester
  • Gerda de Vries