Transport uit Tilburg naar Oekraïense stad Oezjhorod. Nood aan babyvoeding, luiers, buggy’s, shampoo

TILBURG-OEKRAÏNETILBURG – Vanuit Tilburg vertrekt spoedig een transport met hulpgoederen naar Oezjhorod, dat is een stad in het zuidwesten van Oekraïne. De inzameling is een krachtenbundeling van meerdere instellingen in de stad. Voor deze hulpactie  is vooral vraag naar verzorgingsmiddelen, beddengoed en voedsel voor baby’s en peuters.

Joost Goutziers 17-03-22, 11:34 Bron: BD

De organisatie is in handen van kringloopwinkel PortAgora (het voormalig Oost-Europa Centrum), maar ook tweedehandswinkel La Poubelle, twee rotaryclubs uit de stad en de gemeente zijn erbij betrokken. Het initiatief is afkomstig van Tilburger Sjirk Meijer. Hij haalde eerder een gevluchte familie (vrouw met haar dochtertje, haar moeder en schoonmoeder)  uit Charkov naar Tilburg.

Lees het hele artikel

 

 

De hulpgoederenactie die Portagora Tilburg met heel veel hulp en donaties van inwoners, organisaties, bedrijven en gemeente organiseerde voor vluchtelingen in de stad Uzhhorod in West-Oekraïne is succesvol afgerond! De gemeente Uzhhorod heeft een trailer vol matrassen, bedden, kinderwagens, luiers, babyvoeding en verzorgingsproducten in ontvangst genomen en draagt zorg voor een goede verdeling daar waar het hard nodig is. Iedereen die heeft meegeholpen en bijgedragen: Dank je wel! Jullie zijn geweldig! 😊🙏🍀💪🌏