april 2020

Sinds begin dit jaar (2020) is er de stichting New Balkan Wave, opgericht door Ivo Barac van Kolektivo Tilburg en Jan van Esch van PortAgora, deels voortgekomen uit (eerdere) maatschappelijke en culturele projecten die PortAgora in Bosnië Herzegovina deed.
Deze nieuwe stichting stelt zich ten doel:
1. Het bevorderen van contacten met de Balkan en omgekeerd op het gebied van cultuur, sport, toerisme en economie.
2. Het organiseren van sociale, culturele en maatschappelijke activiteiten.
3. Het stimuleren van internationale contacten.
4. Het organiseren van reizen naar de Balkan en omgekeerd

Eerste echte wapenfeit van de stichting was recentelijk het optreden van de Bosnische band Zoster in het Blue Collar Theater in Eindhoven.

maart 2019

Van 19 tot en met 28 mei 2019 organiseert PortAgora, KringloopWarenhuis en Centrum Europese Samenwerking in Tilburg, in samenwerking met Kolektivo Tilburg een toeristische reis naar de Balkan. Deze reis brengt de deelnemers naar prachtige locaties die bij veel mensen nog onbekend zijn. Prachtige watervallen, raften op de rivier Neretva, piramides ouder dan die van Egypte en monumentale steden als Split, Mostar en Sarajevo staan allemaal op het programma van deze tiendaagse reis. PortAgora is ruim twintig jaar actief in deze regio met het ondersteunen van maatschappelijke projecten, zoals in Srebrenica. Ook deze zijn onderdeel van dit unieke reisaanbod.